DEZE SITE IS VERHUIST

zondag 22 april 2012

Pas op: inkomend Wilderiaans gespin

Wilders kapt met het kabinet omdat hij AOW’ers wilde ontzien en niet wil luisteren naar Brusselse dictaten. Zegt ‘ie. Het blijkt complete onzin en dat sommige media het klakkeloos overnemen is schandalig. Het is de wereld op zijn kop.

De drieprocentnorm is met name door de Nederlandse regering, waar Wilders officieus onderdeel van was, in Brussel erdoorheen geduwd. Nu zou Wilders nog kunnen zeggen ‘dat was de eurofiele premier in Brussel’. Het blijkt echter dat vorig jaar de Tweede Kamer zich heeft uitgesproken. De Christenunie diende een motie over begrotingsdiscipline in. Centraal onderdeel hiervan was en is: maximaal 3 procent overschrijding op het staatsbudget. Dit is gesteund door de PVV. Met andere woorden die drieprocentnorm, die komt uit Nederland, die heeft Geert Wilders z’n persoonlijke zegel er aan hangen. Da’s één.

Geert Wilders zegt voor de camera dat de maatregelen uit het Catshuis de ouderen zouden pakken, en allerlei dingen bevatten waar hij totaal niet achterstaat. Is het niet wat vreemd dat hij pas na zeven weken hier achter komt? Nee, dat is het niet. Het zal Wilders een worst wezen wat er gebeurd met de ouderen in Nederland. Hij tekende voor die 14 miljard, die opnieuw een mokerslag had geweest voor de arbeidende of rustende mensen. Pas als de cijfers van de CPB binnenkwamen, toen realiseerde hij zich dat hij dit niet kon verkopen. En wat doet een verwend kreng als hij iets stouts heeft gedaan? Het rent weg en verteld zo snel mogelijk rond dat het niet zijn schuld was, dat hij wel braaf was, en dat die andere jongetjes stout waren en dat geld van die oude mensen wouden gappen. Eigenlijk wilde hij niet. Het was hunnie idee. Dat is twee.

Dan zijn er nog drie, vier en vijf enzoverder. Die ga ik nu niet helemaal uitschrijven, maar het heeft iets te maken met de fictie dat Wilders niet in dit kabinet zat. Op het moment dat hij het Catshuis uitkwam sloeg hij oorlogstaal uit, alsof hij nooit de oppositiebanken had verlaten. Wat een waanzin! Hij heeft anderhalf jaar meebezuinigt! Om met een bekend politicus te spreken: 'Dit is zo'n grote leugen dat men niet doorheeft dat de waarheid grof geweld wordt aangedaan.'