DEZE SITE IS VERHUIST

woensdag 27 juni 2012

Mededeling: we slopen je scanpaal

Beste gemeente Amsterdam, beste Eberhard,

In het nieuws las de Rode Lynx dat je onderzoekt of je in Amsterdam scanpalen kan neerzetten. Om daarmee voorbijlopende willekeurige, meestal keurige, Amsterdammers te scannen. Als aanvulling op het al zeer vergaande preventief fouilleren. De vergelijking met 1984* en Big Brother gaat niet op, omdat dit veel verder gaat. Ja, je hoort het: wat jij je wilt veroorloven gaat op een zekere manier verder dan de ergste dictatoriale nachtmerrie. De Rode Lynx laat je weten dat dat niet gaat gebeuren. We slopen je scanpaal!

De situatie is nu al onacceptabel. Onder jou en je mede-sociaaldemocraat Cohen zijn de rechten van Amsterdammers al systematisch uitgekleed. Camera's hangen overal en je kan zomaar gefouilleerd worden of gevraagd worden naar je Ausweis**. Ondertussen worden mensen van bepaalde afkomsten opgesloten in kampen, om na gevangenschap te worden gedeporteerd. Het zijn dit soort zaken waartegen mijn grootouders gestaakt hebben in 1941. Maar jij, Eberhart, sociaaldemocraat in hart en nieren, wilt nog verder gaan. 

Je schendt hiermee onze geschreven en ongeschreven mensenrechten. Je schendt hiermee de Nederlandse grondwet. Met andere woorden, jouw scanpaal is crimineel. Net zoals een burger het recht heeft een crimineel aan te houden, zal de Rode Lynx iedere scanpaal die je neerzet in de Amstelstad slopen. Is dit een oproep tot geweld en/of vandalisme? Zeker niet! Immers: als een onverlaat op een doorgaande weg zomaar een versperring opwerpt, terwijl jij en een ambulance staan te wachten en toeteren, dan stap je toch uit en verwijder en sloop je toch ook die versperring? Wij mogen ingrijpen als we serieus onrecht zien, volgens de wetten èn normaal menselijk fatsoen. We kieperen die scanpaal van je in de gracht, en jou erachteraan!

*1984 is een boek van de Britse schrijver George Orwell, grotendeels geschreven in 1948 en gepubliceerd in 1949. Het is een beroemde dystopie (tegenovergestelde van utopie), een visie op de westerse wereld anno 1984, waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind. Het is een waarschuwing tegen totalitaire regimes, zoals nazi-Duitsland, dat net verslagen was, en Stalins Sovjet-Unie.

**paspoort


O en: D66 is tegen de scanpaal. Ze vinden het te ver gaan. Nou, daar zijn we blij mee hoor. Want de politie hoeft niet 'alles' te weten van de Amsterdammer. Dus hoe het nu gaat is wel acceptabel. Ga ff lekker buitenspelen, D66. Zogenaamde beschermers van individuele rechten...