DEZE SITE IS VERHUIST

donderdag 6 december 2012

De laffe onzin van Nourdeen Wildeman. Activisten en het tentenkamp.

El Mouthena spreekt 10 november als eerste vluchteling. Hij zit nu nog vast.
Nourdeen Wildeman heeft activisten en anarchisten beschuldigd van het kapen van het tentenkampprotest en de ontruiming. Dit is complete onzin. Het is juist Wildeman die het protest probeert te kapen. De meest principiële activisten, inderdaad vaak anarchisten, zijn de mensen die het best luisteren naar wat de vluchtelingen willen. De ontruiming verliep volgens plan, volgens het plan van de vluchtelingen. We kunnen trots zijn op de dappere vluchtelingen en activisten die de politierepressie trotseerden.

Leuk als je ergens ingehaakt heb gestaan, een fysiek en emotioneel zware nacht heb gehad, om dan neergesabeld te worden door een of andere 'Nourdeen Wildeman'. Wie denk je wel niet dat je bent?! Luister eens even Nourdeen, ik zal het je zeggen: alle demonstraties en acties zijn voortgekomen vanuit de wens van de vluchtelingen zelf. Die hebben activisten er bij te zijn, op de voorwaarden van de vluchtelingen zelf. Wij activisten herkennen de vluchtelingenkampen als een belangrijk moment waarop we in actie moeten komen, voor de vluchtelingen en tegen het beleid. Juist vanwege onze principieel linkse principes doen we dat op hun voorwaarden.

Ik kan daartoe getuigen omdat ik met de vluchtelingen acties heb georganiseerd. 10 november: prachtige demonstratie in Amsterdam. Wie bedacht het? Het was El Mouthena die het liefst wou demonstreren. Verblijf of eten interesseerde hem weinig; hij wilde veel actie voeren. Dat is een redelijk aparte aanpak, maar hij heeft wel die boel aangejaagd.  Dus samen met de andere leiders van het kamp, Mamadou, Younes, Bayisa en Mustafa is de actie bedacht ontworpen. Het ging op hun voorwaarden. Natuurlijk praatten we mee; maar zij beslisten. Kijk maar naar wie er spraken op de demonstratie: dat waren vooral vluchtelingen zelf.Je hebt

De vluchtelingen wilden een eigen website. Dus die hebben we gemaakt. Hierop staan teksten van hun zelf. Ja, een van de activisten (ik) heeft gewerkt aan grafisch ontwerp; maar dat was op hun voorwaarden. Toen de burgemeester van Amsterdam aankondigde dat hij ze op straat, in de gevangenis en het land uit wilde gooien dmv een ontruiming, wilden de vluchtelingen nog één keer de straat op. Dit werd aangekondigd op hun eigen site. Vervolgens werd de oproep om bij de vluchtelingen te komen slapen, en bij de ontruiming te zijn ook op hun eigen site gezet. 

In de nacht zelf hebben we een precies plan getrokken. De vluchtelingen wilden niets doen wat mogelijk tegen hun gebruikt kon worden. Dus maakten we een helder plan: als de politie komt, gaan we voor de poort staan om ons weg te laten slepen. We gebruikten passief verzet. Geen geweld of wat dan ook, specifieke wens van de vluchtelingen. Voor de actie begon hebben we dat nog met z'n allen doorgesproken. Iemand vroeg: 'Ja leuk, maar wie heeft dat besloten dan?' Toen hem werd duidelijk gemaakt dat het de vluchtelingen zelf waren, accepteerde hij dat, en gingen we verder met vernikkelen in die ijskoude nacht, wachtend op de onvermijdelijke ontruiming.

Natuurlijk moeten we harde actie voeren. Mensen leven in een complete shitsituatie vanwege het racistische immigratiebeleid. Uit protest gingen ze maanden kamperen op straat in de kou. Dat is flink harde actie. Maar vervolgens zijn er van die goedbedoelende types die dachten dat we ze het beste helpen door hun verblijf in het kamp zo dragelijk mogelijk te maken. Nee. Want het kamp is een middel, geen doel. Het gaat om hun status, het gaat om het beleid. Het kamp moest om die reden onderhouden worden. Maar bovenal moet er flink actie gevoerd worden.

Wellicht dat je anarchistisch met principieel activisme door elkaar haalt Nourdeen, dat kan best. In dat geval heb je niets anders dan een mooi compliment gegeven aan de anarchisten. Feit is dat juist jij geen respect hebt voor de besluiten van de vluchtelingen. Dit is wat ze wilden. Jij zet dat weg met een woord dat je als een scheldwoord ziet. Daarmee erken je niet dat ze zelf mens genoeg zijn om te besluiten hoe ze zelf actie voeren en probeer je hun je eigen lafheid op te leggen. Je hebt Younes nog voor het cellencomplex waar ze zaten gesproken, dat heb je zelfs op youtube gezet. Dus je hebt kunnen weten hoe en waarom we de actie deden zoals we het deden. Vraag is: heb je in domme onwetendheid een beschuldiging gedaan, of ben je zo laf dat je leugens verspreid over activisten? Bovendien staat in de Koran dat je een activist dient te zijn. Heb ik van meerdere vluchtelingen gehoord, waaronder El Mouthena. Nu jij weer.Facebook spam is de ultieme vrijheid 
Facebook spam is de ultieme vrijheid