DEZE SITE IS VERHUIST

zondag 30 december 2012

Testament

En ik maar denken dat er alleen burgerlijke kunst en muziek geproduceerd kon worden over het klimaat. Testament ragte er in 1989 al op los met Greenhouse Effect. 10 jaar later kwamen ze met opnieuw een nummer over het klimaat, Fall Of Sipledome, nu met de befaamde Dave Lombardo van Slayer die op dat hele album The Gathering meespeelde. Testament is altijd al een lekker progressieve metalband geweest, wat ook te maken heeft met de Origineel Amerikaanse afkomst van zanger Billy. Luister hier de nummers en oordeel zelf: 1989 of 1999. 

 Klik hier als je een hekel heb aan metal


1989


1999


Zijn dit de beste nummers van Testament? Nee, verre van. Maar is het niet echt suf om altijd maar alleen de hitjes te kennen?

En dan is er nog het nieuwe album. Die luistert opzich wel lekker weg, en het is natuurlijk altijd mooi als een metalplaat debuteert op 12 in de Amerikaanse Billboard 200. Sommigen noemen het een echte comeback, andere lopen te klagen dat het niet '80 genoeg is. Mijn smaak ligt echt meer in de jaren '80, maar je moet niet van een band gaan verwachten dat ze 30 jaar dezelfde muziek maken. Dat een band zo veelzijdig werk weet te leveren is juist leip. Demonic uit de jaren '90 is echt fokking demonisch en typisch jaren '90, zeker aan te raden; Low is echter net zo jaren '90 en inderdaad een dieptepunt. Bekijk het zo: als ze nu nog thrashten als op The Legacy dan hadden ze nu gewoon 30 jaar oude muziek gemaakt. Nu maken ze gewoon frisse nieuwe muziek.

Dark Roots of the Earth van juli dit jaar is gewoon een goede plaat, typisch Testament, typisch nu. Maar dan zonder mee te zeiken met de metalcore stroming, maar open te staan voor invloeden. Nog meer dan het eenmalige drumwerk van Dave Lombardo kan ik echt waarderen dat Alex Skolnick weer op de gitaar zit en dat hoor je. Vooral True American Hate gaat er goed in. Affijn: luister zelf maar. 

True American Hate @ Wacken 2012