DEZE SITE IS VERHUIST

zondag 15 juli 2012

FNV ACTIE TEGEN KOENDOES AKKOORD!!! 8 sept. dokwerker A'dam

De vakbeweging laat zijn tanden zien

Kom ook op 8 september naar de Dokwerker in Amsterdam!
De maatregelen uit het Kunduz-akkoord zullen diep en langdurig ingrijpen op ons sociale stelsel, arbeidsvoorwaarden, cao's en pensioenen. Vele leden en kaderleden uit de metaal en andere sectoren roepen daarom inmiddels om protest. Zaterdag 8 september maken we een begin. Kaderleden in de metaal- en andere sectoren roepen op tot het houden van een landelijke manifestatie bij de Dokwerker aan het Jonas Daniël Meijerplein te Amsterdam.

Het is niet anders dan goed nieuws dat, op basis van druk van onderaf, de FNV oproept tot protest. Het heet, 'De vakbeweging laat zijn tanden zien'. Nou dat werd tijd, maar beter laat dan nooit! Laten we er allemaal een mooi en krachtig protest van maken!

De Rode Lynx heeft geen zin om te zaniken op deze meer dan welkome stap naar actievoeren, maar we moeten één ding nooit vergeten: een enkele demo of actie heeft nooit een gruwelijk bezuinigingspakket van tafel gekregen. We zullen onze tanden moeten laten zien, slaan met de vuist op de tafel, en dat blijven doen. Laten merken dat wij het meer menens zijn dan zij. Alleen dan kunnen we winnen. Dus als het de eerste keer niet lukt, een tweede keer, en dan een derde keer, en telkens een tikkie harder.
De bond zegt: geef het door. 
Aldus! Nu jij nog!