DEZE SITE IS VERHUIST

zondag 3 februari 2013

Bezetting verpleeghuis leidt tot doorbraak

Amsta bereid tot afspraken voor betere zorg

Herposten is geen gewoonte van me maar dit mogen meer mensen weten:

Na een bezetting van ruim zeven uur van verpleeghuis Sarphatihuis kwam directeur Ben de Valk uiteindelijk voor een gesprek. De uitkomst van dit gesprek is dat Amsta bereid is om tot afspraken te komen met Abvakabo FNV voor betere zorg: de besteding van de 3,5 miljoen euro, het aanpakken van de werkdruk en de doorgeslagen flexibilisering. Aanstaande dinsdag wordt hierover verder gesproken.

Tot die tijd heeft de zorginstelling haar actievoerende medewerkers toegezegd geen verdere bezuinigingen in de zorg door te voeren. De bezetting van het verpleeghuis is hiermee voor nu ten einde. Voor aanstaande vrijdag hebben de medewerkers een nieuwe werkonderbreking aangekondigd, mocht het gesprek van aanstaande dinsdag tot onvoldoende resultaten leiden.

Gedurende de actie vandaag kwamen uit het hele land steunbetuigingen bij het verpleeghuis binnen. "Voor het eerst voelden wij ons echt gehoord. We strijden niet voor onszelf, maar voor een betere zorg. We gaan door, totdat er harde afspraken zijn over de extra 3,5 miljoen euro, het aanpakken van de werkdruk en de flexibilisering", aldus een van de medewerkers van Amsta.