DEZE SITE IS VERHUIST

vrijdag 29 maart 2013

Dringende Mexicaanse politieke zaken

De Rode Lynx zit in Mexico. Aldus meng ik mij in de lokale politiek. Lees hier hoe.

Ik zit bij een maat van me in Playa del Carmen in een arme buurt. Men is hier bezig met toerisme, dingetjes verkopen op straat, drinken en sex. En we hebben niet heel veel pesos. De keuken stelt niets voor en er is geen keukengerei, er is één werkend electrisch pitje. Tortillas smaken niet naar 'tortillas' maar zijn droge meuk. Kruiden gebruikt men niet veel, het draait om zoet, zout en vet eten.

De politiek is aldus:

Snij een banaan is stukjes. Gooi m in de pan, voeg een halve limoen aan sap toe, en een flinke scheut goedkope rum. Wat zout, wat peper. Beetje olie erbij. Op laag vuur 4 minuten bakken. Gooi dit ff in een bakje.

Dan droge tortillas van een paar dagen geleden. Flinterdun laagje olie in de pan, tortilla er in en besprenkelen met limoen sap. Aan beide kanten bakken.

Vervolgens als je wat tortillas gebakken hebt, leg je één ervan in de pan, daarop wat gebakken banaan, daaroverheen weer een tortilla. Weer ff laten bakken en in de tropische zon gaan zitten.

Eet smakelijk :)

vrijdag 15 maart 2013

Vluchtkerk biedt valse hoop?



Vandaag kwam de zoveelste aantijging dat de Vluchtkerk valse hoop biedt. De Raad van Kerken deed dit keer een duit in het zakje. Eerder deed ook Pownews en de VVD eenzelfde aantijging. Hier zal ik uitleggen waarom de Vluchtkerk wel hoop biedt en het standpunt van de Raad van Kerken getuigd van weinig respect voor de vluchtelingen.

Nieuws: RvK Amsterdam distantieert zich van uitspraken Schippers. "De betreffende uitspraken komen echter niet voor rekening van de besturen van de Raad van Kerken Amsterdam. De Amsterdamse Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken, een platform van kerkelijke organisaties voor opvang en ondersteuning van asielzoekers en vluchtelingen, is de afgelopen maanden in alle solidariteit bij het tentenkamp aan de Notweg en vanaf begin december 2012 bij de Vluchtkerk betrokken geraakt."

Vaak worden ondersteuners met papieren geconfronteerd met de vraag 'bied je geen valse hoop door dit te doen?'. Deze hele vraag is gebaseerd op een paternalistische houding. Het zijn namelijk niet de ondersteuners die het kamp gestart hebben of gaande houden. Het zijn de vluchtelingen zelf, die wilden breken met hun onzichtbaarheid. Zij gingen daarom actie voeren in de vorm van tentenkampen, demonstraties en het betrekken van gebouwen. Het kan dus nooit zo zijn dat ondersteuners valse hoop bieden, want ze doen in principe slechts dat wat in de naam is inbegrepen: ondersteunen. Het was niet de Diakonie, No Border, de IS of wie dan ook die de vluchtelingen overtuigde om actie te gaan voeren. Dit deden ze zelf. Dat de VVD, Pownews en nu kennelijk ook de Schippers van de Raad van Kerken (RvK) er van uit gaan dat ondersteuners en activisten de show bepalen, getuigd van een paternalistische, respectloze houding.

Daarnaast verspreid de RvK via Schippers verkeerde informatie. De vluchtelingen zouden beter af zijn in een AZC. Wakker worden RvK, ze mogen helemaal niets deze mensen. Als je geklinkerd bent nadat je in vreemdelingendetentie hebt gezeten, ben je administratief verwijderd. Deze mensen bestaan niet voor de staat. Ze hebben geen status of rechten en kunnen dus ook niet in een AZC zitten. Dat is de betekenis van de leus WIJ ZIJN HIER. Ze zijn hier wel degelijk en dus heeft de staat een zorgplicht, omdat het de mensenrechten van hen niet mag schenden.

Daarnaast is de Vluchtkerk géén vorm van verblijf. Het is een actie. Daarom gaan we ook continu de straat op. Dinsdag 12 maart gingen we met 100 mensen richting Den Haag uit de Vluchtkerk, twee bussen vol. Er zijn inderdaad sommige groepen en organisaties die vooral naar de Vluchtkerk kijken als een vorm van verblijf, waaronder kennelijk de Raad van Kerken. Inderdaad biedt dat geen hoop. De politiek zal alleen veranderen vanwege actie, niet vanwege een verblijf ergens.

De RvK heeft het niet over actie, het heeft het slechts over hoe onmogelijk het is om iets te veranderen in het systeem. Daarmee biedt de RvK geen hoop en accepteert het de gruwelijke omstandigheden waarin ongedocumenteerden gedwongen worden te leven. De vluchtelingenacties bieden hoop. Want voor het eerst in tijden is er nu maatschappelijke ophef over de situatie van ongedocumenteerden. De vluchtelingen dwingen politici tot het erkennen dat er een probleem is. Daarmee hebben ze in anderhalf jaar meer voor elkaar gekregen dan jaren gelobby van gesubsidieerde clubs.

Raad van Kerken Amsterdam Noord steunt ons onderhand, waar wij zeer dankbaar voor zijn. Wellicht dat de overkoepelende RvK bang is om zich uit te spreken tegen de staat. Nu beste Kerken, leer van Calvijn dat je eigen geweten zwaarder weegt dan de wet. Of luister naar Dominee Smoutius. Als de staat zijn plicht niet vervuld, 'soo sullen de kinderen, jae de steenen van de straat, den Heere daer in dienen.'

Anderzijds kan het best zijn dat Ingrid Schippers helemaal niet spreekt namens de RvK. Binnen hun Amsterdamse gelederen was kort geleden een meningsverschil: ondersteunen wij nog slechts mensen met uitzicht op papieren, of allemaal? De 'WOU' waar Schippers toe behoort betoogde het eerste, de taakgroep vluchtelingen het tweede. 'WOU' trok zich daarom terug uit de taakgroep vluchtelingen van de RvK Amsterdam. De vraag aan de Raad van Kerken is dus of mevrouw Schippers namens zichzelf spreekt of dat ze de mening verkondigd van de gehele Raad. Neem afstand van de uitspraken van mevrouw Schippers.


Facebook spam is de ultieme vrijheid Facebook spam is de ultieme vrijheid 

donderdag 14 maart 2013

NIEUW VOEDSELSCHANDAAL

Amsterdammers zeggen al jaren dat Heineken grachtenwater is. Heineken blijkt echter paardenpis. Onderzoekers verklaren dat het niet de schuld van de paarden is, maar van Britse toeristen. 'Dronken Britse toeristen zeiken zo veel in de grachten, dat het water nagenoeg Brits grondgebied is geworden. 'De mix van zilt water, afval en specifiek Britse pis zorgt in de juiste verhoudingen voor een gelige, bruizende substantie met een pilsachtige smaak. Dat was jaren het geheim van Heineken. Maar nu hebben zij kennelijk paardenpis toegevoegd. Er is dan ook een afname van Britse toeristen: vanwege de crisis kiezen Britten er telkens vaker voor om in eigen land dronken te worden. Kennelijk staat Heineken er op om smerig bier te brouwen'.

maandag 11 maart 2013

Data van Wilders' verzetstour bekend

Deze porum in uw stad? Neen!
Het lijkt te gebeuren: Wilders' verzetstour. Dit zijn de eerste bekende data:

Spijkenisse 
16 Maart 12:00 tot 13:00
Bij omgeving Markt,

Almere
20 Maart 13:00 tot 14:00
Bij omgeving Grote Markt, Almere

Roermond 
6 April 12:00 tot 13:00
Bij omgeving Munsterplein, Roermond

Volendam 
20 April 12:00 13:00
Bij omgeving haven, Volendam

Als we kijken naar het video'tje dat Wilders op http://www.tekenverzetaan.nl/ heeft gezet dan lijkt hij zich te hebben laten inspireren door Berlusconi, die ook enorm in populariteit omhoog schoot zodra hij belastingteruggave en belastingverlaging en het vooruitzicht stelde.

Wilders is niet links en belastingteruggave is geen antwoord. De enige manier om op sociale manier uit de crisis te komen is door het geld te halen waar het zit: bij de rijken, de bedrijven, de vriendjes van Wilders.

Overigens had ik van Wilders wel wat spannenders verwacht dan handtekeningen ophalen. Wat wil 'ie daar mee doen? Eerst de regering uitschelden en ze dan gaan smeken? tsss


Laten we ons beraden hoe we hier op reageren, en snel.

Facebook spam is de ultieme vrijheid Facebook spam is de ultieme vrijheid 

dinsdag 5 maart 2013

De definitie van de Partij van de Arbeid

Des lands hoop, Diederik Samsom, sprak vandaag de magische woorden uit. Hij gaf de definitie van de PvdA. 

"Die hervormingen die zijn nodig, maar dat zien we allemaal. de snelheid waarmee, de manier waarop, daarover zijn we nu in gesprek".

Dit is hoe Marxisten al jaren de PvdA neerzetten. Het voornaamste verschil tussen PvdA aan de ene kant, en CDA, VVD en D66 aan de andere kant, is het tempo. De functie van de PvdA voor de bourgeoisie is dat ze hierover in gesprek kan zijn met de vakbond, en zo het Malieveld leeg kan houden.

Knoop het in je oren.

Facebook spam is de ultieme vrijheid Facebook spam is de ultieme vrijheid 

zaterdag 2 maart 2013

Wilders' gevaarlijke actiefarce

Wilders kondigde zijn ‘verzetstournee’ aan door met een tiental mensen een ‘verzetspamflet’ aan te bieden. De actie was een farce, een mediamomentje. Maar die media happen en tot nu toe is het enige weerwoord afkomstig van een VVD-minister. Toch is het belangrijk dat links zich realiseert dat Wilders een mogelijk gevaarlijke strategie inzet.

Laten we eerst even kijken wat er precies gebeurde gister. Wilders stond met een tiental mensen op het Binnenhof om daar voor het oog van de camera's een ‘pamflet’, eigenlijk een enorm bord, aan te bieden aan de ministerraad. De boodschap was anti-bezuiniging, anti-Europa, anti-‘linksliberale elite’. Zijn aanhang bestond uit zijn kamerleden uit de eerste en tweede kamer. Er was geen sprake van een actie van rechtse activisten onder leiding van Wilders. Met andere woorden, de PVV’ers liepen hun Ivoren Toren (de kamers) uit, Wilders riep ‘weg met de Ivoren Toren’, en ze liepen weer dezelfde toren in.

De hypocrisie van de actie werd duidelijk in een flard van het NOS-journaal, als je goed oplette. Ik geloof dat het minister Schippers was die langsliep terwijl Wilders er bezig was. Wilders schoot haar aan met ‘wij staan actie te voeren’, maar ze liep straal langs hem en riep ‘Ah, ga je nu ook in bomen klimmen’. Precies, dacht ik: ging Wilders eerder niet tekeer tegen demonstranten, riep hij niet op tot hardere repressie? Wilders is een opportunist zoals je die zelden ziet: zijn politieke kompas bestaat uit de opiniepeilingen van Maurice de Hond, blijkt ook uit de 'boeken' van recente ex-PVV'ers. En is het niet een complete farce om een bijeenkomstje van een partijtop, nu niet binnen, maar buitenskamers, neer te zetten als actie?

Nu kunnen we het weglachen en zeggen: ach die PVV-clowns, ze slaan geen deuk in een pakje boter. Dergelijke reacties werkt de PVV inderdaad ook consequent in de hand. Zo diende de PVV afgelopen week een motie van afkeuring in zonder er bij na te denken. De stemming haalde het niet omdat niet genoeg kamerleden aanwezig waren, ook de PVV schitterde door afwezigheid. Madlener haastte zich om te zeggen dat het een ‘ludieke’ motie was.

Maar het weglachen zou getuigen van een enorme naïviteit. Stel je voor dat Wilders daadwerkelijk er in slaagt om op markten te verschijnen, zonder dat wij er iets tegenover stellen? Natuurlijk, wij activisten doen dit al jaren, en een partij als bijvoorbeeld de SP kom je op veel markten tegen. Ik zie echter een gevaar, namelijk dat als Wilders echt werkelijk een ‘actietournee’ weet te organiseren, hij zich aan het hoofd kan plaatsen van de woede in Nederland.

Stapje terug. Wilders faalt internationaal en in de laatste verkiezingen. Hij keerde een tijdje geleden terug naar een voor hem veilig thema, door weer eens gal te spuwen over Moskees. Maar, dit gevoel heb ik in ieder geval, in tegenstelling tot een paar jaar terug genereerde zijn campagne niet de controverse die hij verwachtte. Deels omdat Wilders en rechts op dit punt gewoon al zoveel gewonnen hebben, dus wat hij zegt, is niet langer echt nieuw. Een andere reden is echter dat veel van zijn potentiële kiezers in de eerste plaats zich zorgen maken om hun poen en de bezuinigingen. Mijn vermoeden is dat de opportunist Wilders weer een snelle draai heeft gemaakt naar anti-bezuiniging, anti-Europa, anti-‘linksliberale elite’ retoriek onder invloed van opiniepeilingen van De Hond.

Wilders kan succes boeken als hij dat omzet naar aanwezigheid op straat. We hebben op dit moment op links gewoon geen goed antwoord voor hem klaarliggen. Het bewijs daarvan levert het voortbestaan van de PVV zelf. Een partij die bestaat uit doorgesnoven bullebakken met het IQ en politiek inzicht van een banaan, een partij die bovendien continu domme fouten maakt, zou toch niet werkelijk zo veel aanhang moeten kunnen hebben. Waarom? Links biedt geen alternatief en heeft niet echt een ander antwoord dan het weg te lachen. Ondertussen ligt de FNV nog steeds met zichzelf overhoop, en is actie in Nederland beperkt tot een aantal eilandjes waarop zeer dapper, maar toch vooral op kleine schaal wordt gestreden, zoals in bepaalde delen van de zorg.

Onze mazzel is dat tot nu toe Wilders iedere poging tot het bouwen van een actieve PVV-basis heeft ondermijnd. Brinkman probeerde het maar kreeg nul op rekest. Tegelijkertijd zijn er genoeg Wilders aanhangers die ongetwijfeld bij een oproep van hun grote leider wel de markt op willen gaan. Zoveel mensen heb je daar namelijk niet voor nodig. Als één op de duizend PVV-stemmers dit zou willen, dan heeft Wilders meteen duizend activisten. Natuurlijk zal dit voor Wilders allerlei bijeffecten hebben: een achterban verwacht inspraak, en brengt daarmee zijn opportunistische manoeuvres en dictatoriale leiding in gevaar. Ook zullen actieve PVV-aanhangers regelmatig de grens over gaan van wat potentiële PVV-stemmers als ‘behoorlijk rechts’ en ‘fout rechts’ zien.

Toch hangt ons nu een gevaar boven het hoofd, dat Wilders met behulp van de rechtse media (die hem blijven fêteren, hoe vaak hij ze ook uitscheldt voor ‘links’) zich meester maakt van de woede in Nederland. Aan ons de taak om een weerwoord te formuleren. En dat weerwoord bestaat niet uit een zoveelste bijdehand opiniestuk op Joop.nl over hoe het discours van Wilders niet genuanceerd genoeg is. Het weerwoord staat of valt bij actie, en hier is een grote rol weg gelegd voor de SP en de FNV. Een sociaal akkoord zou wat dit probleem betreft dus rampzalig blijken: strijd blijft uit, het vertrouwen in de oude linkse organisaties neemt nog verder af, terwijl Wilders dus een alternatief op straat formuleert, mits het ‘m lukt uiteraard.

Het voorbeeld wordt gegeven door de vluchtelingen. Wilders durft niet echt iets over te zeggen. En dat terwijl dit op een kwestie is die hem tamelijk veel aan het hart zou moeten gaan: het zijn voornamelijk moslims, het zijn allemaal immigranten, en ze zijn zelfs officieel ongewenst verklaard (illegaal). Dus waar blijven de hatelijke tirades die oproepen tot het sturen van het leger naar de Vluchtkerk? Simpel: de vluchtelingen hebben aangetoond hoe hard het beleid is, zoals dat ook door Wilders wordt voorgestaan. Hij kan hier politiek niets winnen dus houdt hij z’n mond, immers, het is een opportunist. De vluchtelingen hebben dus hier het tij, in ieder geval voor het moment, gekeerd.

Het punt is dat het mogelijk is Wilders en rechts in het algemeen terug te drijven. Solidariteit kan winnen van de haat. De enige manier daartoe, is de strijd aangaan.


Facebook spam is de ultieme vrijheid Facebook spam is de ultieme vrijheid